Naše aktivnostiU Fokusu

Održana Skupština AKOS-a u Sarajevu: Izabran novi predsjednik

U Sarajevu je u nedjelju 15.06.2014. godine održana redovna Skupština Asocijacije za kulturu obrazovanje i sport (AKOS). Skupština se inače trebala održati u AKOS-ovom centru Misbah u Begovom Hanu, općina Žepče, ali je taj centar trenutno dom za 50 osoba koje su ostale bez svojih domova u poplavama i klizištima u zeničkim i žepčanskim naseljima.

Skupštini je prisustvovalo 55 članova Asocijacije iz pridruženih članica iz Bosanske Krupe, Sanskog Mosta, Zenice, Živinica te domaćina iz Sarajeva.

Na dnevnom redu su bili izvještaji o radu AKOS-a za period 2012.-2013. godina te finansijski izvještaj za isti period. Izvještaj o radu je prezentovao dosadašnji predsjednik Asocijacije  dr. Ahmed Adilović koji je istakao da je naša organizacija u izvještajnom periodu ostvarila napredak u svim segmentima rada te zahvalio svim članovima koji su na tom putu dali svoj nesebičan doprinos. Izrazio je uvjerenje da AKOS ima kapacitete i razvojnu strategiju kojom može nastaviti uzlaznu putanju promovirajući univerzalne ljudske vrijednosti u našem društvu. Izvještaji predsjednika i blagajnika su usvojeni od strane članova Skupštine.

Nakon toga se pristupilo izborima za predsjednika Asocijacije i Upravnog odbora kojima je istekao četverogodišnji mandat. Ponosni smo što je naš dosadašnji predsjednik izabran za Muftiju travničkog što je i nama priznanje od strane Islamske zajednice Bosne i Hercegovine.

Nakon provedenog izbornog procesa u kojem su članovi Skupštine glasali za jednog od dva predložena kandidata, voljom većine za novog predsjednika AKOS-a izabran je Ensar Mulaosmanović iz Sarajeva, sadašnji predsjednik UG Svitanje.

Za Upravni odbor, članovi Skupštine su od sedam kandidata izabrali njih pet koji će obavljati tu dužnost u četverogodišnjem mandatu.

Ovom prilikom čestitamo novom rukovodstvu uz želju da nastave stopama našeg prethodnog rukovodstva i obezbjede napredak naše organizacije za dobrobit našeg društva i domovine Bosne i Hercegovine.

Zajedničkim radom na temeljima univerzalnih vrijednosti odgojimo generaciju budućnosti.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button