Ekonomija

Malezija će ulagati u energetske, poljoprivredne i turističke projekte u BiH

 Postforum aktivnosti BBI VIP biznis kluba
 BBI VIP biznis klub prezentirao deset značajnih projekata za razvoj potencijala bh. privrede 

 

 BBI banka i BBI VIP biznis klub i nakon završetka Sarajevo Business Foruma (SBF) nastavljaju da prate projekte predstavljene na SBF-u. U saradnji sa malezijskom ambasadom i Vanjskotrgovinskom komorom  BiH za svoje klijente, članove BBI VIP biznis kluba upriličili su prezentaciju bh. projekata državnoj delegaciji pokrajne Sarawak iz Malezije na čelu sa Datuk  Amar Haji Awang Tengah Ali Hassanom,ministrom Ministarstva za planiranje resursa i okoline,  Ministarstva za opšte komunalne usluge i Ministarstva  industrijskog razvoja.

Visoka državna malezijska delegacija u čijem fokusu su industrijski razvoj, planiranje resursa  kao i razvijanje privredne, obrazovne i opće socio-ekonomske saradnje iskazala je interes za ulaganje u energetske, poljoprivredne i turističke projekte u BiH. 

Uglednim gostima iz Malezije BBI VIP biznis klub prezentirao je deset najznačajnih projekata za razvoj potencijala BiH. Nakon oficijelnog  predstavljanja projekata zvaničnici države Sarawak, najveće pokrajne u Maleziji, imali su priliku u direktnim razgovorima sa članovima uprave domaćih kompanija razmijeniti vizije o  investicijskim mogućnostima i budućoj saradnji dvije zemlje.

Osim implemetacije biznis projekata razgovarano je o razmijeni intelektualnih potencijala u okviru koje će biti nastavljeno stipendiranje najboljih  bh. studenata u Maleziji.

 
Akos.bA

Povezani članci

Back to top button