Liderstvo i menadžment

Nismo slučajno na svijetu, to što možemo drugome dati osmijeh velika je stvar!

Nismo mi slučajno na ovom svijetu, to što svojim riječima možemo nekome podići samopouzdanje i uvjeriti ga da njegovi snovi nisu neostvarivi ili besmisleni nije li to razlog da nečiji život promijenimo iz temelja.

Ako je pred nama neka osoba koja namjerava odustati od života i ako joj naš osmijeh ponovno vrati vjeru u život da odstupi od svoje sulude ideje, nije li to i suviše velika stvar koju smo napravili u životu? I ako ta osoba za koji dan, sedmicu, mjesec ili godinu tako isto pomogne nekoj drugoj osobi, a ta druga trećoj i tako dalje, nije li to velika promjena u ovome svijetu?

Nismo mi slučajno na ovom svijetu, to što svojim riječima možemo nekome podići samopouzdanje i uvjeriti ga da njegovi snovi nisu neostvarivi ili besmisleni nije li to razlog da nečiji život promijenimo iz temelja. Možda zbog tih nekoliko riječi ta osoba ostane hrabra, dosljedna, odlučna, snažna, strpljiva, staložena i napravi nešto što nitko prije nje u svijetu nije napravio, napravi promjenu koja ostane za sva vremena.

Nismo mi slučajno na ovom svijetu, to što svojom pojavnošću u blizini neke osobe možemo proizvesti mnoge pozitivne osjećaje nije li to veliki razlog za postojanje. Kada bez riječi i bez glasa nekome nešto značimo, nekome dajemo sigurnost, ispunjenje, mir ili sreću to je znak da ovaj svijet po nama može postati bolji.  Koliko god sumnjali u sebe, mislili da ne vrijedimo ništa, ostanemo iznenađeni kada nam netko kaže koliko mu značimo i koliko u nas vjeruje.

Taj značaj što možda nama izgleda kao neka posve beznačajna sitnica drugome je velika i vrijedna stvar. Zato nikada ne sumnjajmo u smisao svoga postojanja jer do kraja današnjeg dana ako želimo možemo napraviti mnogo velikih i vrijednih stvari koje mijenjaju svakodnevni život, da ne možemo ni zamisliti kakav smo utjecaj ostavili na ljude oko sebe. Samo nastavimo raditi male stvari sa srcem, a prije ili kasnije ćemo ostaviti pečat promjene tamo gdje možda najviše bude trebalo. (https://www.savjetnikuspjeha.com)

akos.ba

Povezani članci

Back to top button