Moja putovanja

Nikad nije bilo više kampera, saznajte gdje je najjeftinije kampirati?

Novo istraživanje o 23.000 kampova u Evropi otkrilo je zemlje sa najjeftinijim i najskupljim kamp lokacijama.

Možda nije na vrhu liste popisa za putovanja mnogih ljudi, ali rezultati međunarodnog portala za putovanja i rezervacije camping.info otkrili su da je bivša Sovjetska Republika Bjelorusija najjeftinija opcija. Prosječna cijena noćenja za dvije osobe iznosi 10,06 funti.

Još u Evropi manje od 13 funti košta noćno kampiranje u kampovima u Rumuniji, Turskoj, Albaniji, Moldaviji ili Sjevernoj Makedoniji.

Na drugom kraju ljestvice, kamperima je potrebno izdvojiti prosječno oko 32,38 funti godišnje da bi se proveli u Švicarskoj, prema studiji. Sljedeće najskuplje zemlje su Italija (32,23 funte), Hrvatska (30,66 funti) i Španija (29,91 funti).

Portal camping.info uspoređuje cijene 23 000 evropskih kampova. Dvije odrasle osobe u prosjeku plaćaju između 10 i 32 funte za noć u evropskom kampu tokom špice, uključujući visinu terena, vozila, struju i lokalne poreze.

Maximilian Möhrle, iz portala camping.info, rekao je: “Broj odmora provedenih u šatoru, kamp prikolici ili kućici već je godinama u porastu, a sektor kampova bilježi značajan rast. Nikada prije nije bilo toliko kampera u Evropi”- pise indikator.ba

akos.ba

 

Povezani članci

Back to top button