Kutak za ženuU Fokusu

Neurolozi tvrde: Pletenje –meditacija za vaš mozak!

Jeste li znali, ako pletete barem 3 puta sedmično, vaša razina anksioznosti i stresa se značajno smanjuje?

Petlja, petlja, još jedna petlja … Ritmički tempo pletenja radi svoj posao: za vrijeme ovog zanimljivog posla, čovjek kao da upada u trans. Ruke zauzete, glava oslobođena od nepotrebnih misli, svijest je u stabilnom stanju ravnoteže…

Pletenje – misaona praksa meditacije i koncentracije, hobi koji zaokuplja milione žena širom svijeta. Neurologija je priznala pletenje novom meditacijom toliko je snažan utjecaj ovog posla na zaljubljenike u njega.  … Zvuči vrlo impresivno, prenosi uspesnazena.com.

Tokom jedne studije, u kojoj je sudjelovalo više od 4000 pletilja iz cijelog svijeta, dokazano je da se tokom pletanja, vrlo često javlja stanje sreće. Relaksacija, otklanjanje stresa, samorealizacija, postaju dostupni ljudima koje se bave ovim hobijem.

Jeste li znali, ako pletete barem 3 puta sedmično, vaša razina anksioznosti i stresa se značajno smanjuje? To nevjerojatno djeluje na emocionalnu sferu, smiruje je, i doprinosi dugoočekivanom osjećaju ravnoteže. Također, osjetit ćete pozitivne promjene u različitim područjima života:

✔ Poboljšava se mentalno stanje. Rješavanjem psihičkih problema, povećat će se vaši duhovni resursi.

✔ Pažnja i koncentracija postat će vaš stalne suputnice.

✔ Razvoj finih motoričkih sposobnosti omogućit će vam raditi kućne poslove za koje ranije niste imali volju.

✔ Kreativnost će se razvijati i radovat vas neočekivanim manifestacijama.

✔ Samoprocjena će postići novu razinu – osjećaj postignuća za lijepo urađeni posao, i sigurnost u svoje snage, pridonijet će vašoj samouvjerenosti.

✔ Jednostavan način da se razvije strpljenje i ustrajnost. Ništa vas neće izbaciti iz ravnoteže!

✔ Memorija će se poboljšati, a mozak će raditi puno brže.

Potpuna predanost koju daje pletenje, ne može se usporediti ni sa čim što pružaju ostali hobiji. Mnogi naučnici vjeruju da pletenje pomaže ženama u starijoj dobi da ostanu prisebne i produže život.

Depresija i anksioznost mogu se pobijediti uz pomoć pletenja, a u teškim vremenima ovaj hobi će postati spas od raznih uznemirenja.

uspesnazena.com

Povezani članci

Back to top button