Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Brak i porodica > Muževi, pomozite ženama oko pripreme iftara!

Muževi, pomozite ženama oko pripreme iftara!

Mnoge žene svakodnevno provode više sati pripremajući iftare. Nažalost, tokom dana moraju obavljati većinu ostalih kućanskih poslova, i to bez ičije pomoći

Muževi moraju shvatiti težinu zadatka njihovih supruga, te se potruditi da pomognu, barem oko pripreme stola i usluživanja gostiju.

Žene bi trebale na nježan način podsjetiti svoje muževe da je sunnet pomoći oko kućanskih poslova, i da se nagrada za dobro djelo umnogostručuje za 70 puta tokom ramazana!

Kao vid pripreme, bračni par bi trebao rasporediti međusobne obaveze, kako bi se razvio osjećaj međusobne podrške i sigurnosti.

Možete zajedno i osmisliti iftarski jelovnik i odlučiti šta će ko odraditi od posla.

Tokom ramazana, supruge bi trebale iskazati zahvalnost muževima na pomoći, ma kako bila mala, a možda otkriju da će oni nakon toga biti još spremniji za pomoći!

Žene imaju naviku da iskritikuju članove porodice ukoliko nešto ne urade kako treba u kuhinji, ali je potrebno da uvažimo njihovu želju da pomognu.

Upamtite da vrijeme pripreme iftara možete iskoristiti za jačanje porodičnih veza, razgovor s mužem i prisjećanje na zajedničke sretne momente. Vrijeme koje ste proveli zajedno će vam tada biti mnogo slađe od hrane koju ste pripremili.

Izvor: productivemuslim.com

Za Akos.ba preveo i prilagodio: Nedim Botić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top