Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Muftija Fazlović: Briga o slabim i nemoćnim poseban ispit naše velikodušnosti

Muftija Fazlović: Briga o slabim i nemoćnim poseban ispit naše velikodušnosti

Kurban-bajram je posebna, dragocjena prilika da provjerimo svoje uže, koje nas iskrenom vjerom povezuje s Bogom Milostivim, kao što nas našim plemenitim djelom i dobrotom povezuje s drugima, rekao je upućujući bajramsku poruku danas u Tuzli muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović
Kurban-bajram je posebna, dragocjena prilika da provjerimo svoje uže, koje nas iskrenom vjerom povezuje s Bogom Milostivim, kao što nas našim plemenitim djelom i dobrotom povezuje s drugima, rekao je upućujući bajramsku poruku danas u Tuzli muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, javlja Anadolu Agency (AA).

˝Ovaj blagdan nas podsjeća da su ibadeti hadža i kurbana u vremenima prije nas ljudima mnogo koristi donosili. Oni su propisi od Gospodara ljudi, a na Zemlji su ih ustanovili Njegovi miljenici. Tako ćemo i mi, u našem vremenu, osjetiti dobrobit svojih bajramskih ibadeta. Obnovit ćemo našu duhovnu snagu, naše porodične vrijednosti i upotpunit ćemo najljepša ljudska svojstva˝, poručio je muftija Fazlović.

Muftija Fazlović je zamolio Allaha dž.š. da u velikom danu Arefata primi dove hadžija i vjernika te da u sutrašnjem danu Bajrama primi kurbane vjernika i učini ih razlogom sigurnosti i napretka njihovih porodica.

˝Neka nas kurban približi našem Stvoritelju i neka unese više samilosti i poštovanja među nama. Naša stalna obaveza je prema slabom i nemoćnom. Briga o njihovom stanju poseban je ispit naše velikodušnosti. Molimo Svemogućeg Boga da bereket Bajrama osnaži naše zajedništvo, kao i blagonaklonost i dobrotu prema svim ljudima˝.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top