Vijesti iz zemlje

Mostar: Članovi kluba borilačkih vještina Reflex spasili ženu od lopova

Grupa mladića, okupljenih oko Kluba borilačkih vještina Reflex, u mostarskom naselju Zalik, u petak ujutro nešto prije deset sati pomogli su jednoj prolaznici, koju je opljačkao nepoznati napadač.

Naime, začuli su vrisak na ulici, istrčali te vidjeli stariju ženu kako poziva u pomoć, te govori da je opljačkana. Bez trenutka dileme, potrčali su u pravcu gdje je po ženinim riječima pobjegao napadač. Uspjeli su ga uhvatiti, u čemu je najspretniji bio Midhat Brkan, te su pozvali policiju.

Sve to je za portal StarMo potvrdila 75-godišnja gospođa Kata Ćorluka iz Mostara. “Pošla sam u prodavnicu. Držala sam novčanik u ruci i odjednom mi ga je neko s leđa trznuo iz ruke. Okrenula sam se i vidjela mlađeg, mršavog muškarca kako trči uz cestu. Zvala sam upomoć, istrčala su tri momka i pitala me šta se dogodilo. Rekla sam im šta se desilo i kazala da sam vidjela da je napadač krenuo ka magistrali. Odmah su otrčali u tom pravcu”, ispričala nam je 75-godišnja Kata.

Kaže da se ubrzo jedan od mladića vratio sa kesom u kojoj je bio njen novac. Naime, kaže da je novac bio u kesi, pa u novčaniku, gdje je bio i ključ od kuće, pa je mladićima kazala da je problem i što nema novčanika, kojeg je napadač očito odbacio u bijegu.

Ubrzo je stigla i policija te privela napadača, a pronađen je i novčanik.

Kata Ćorluka je bila puna riječi hvale o trojici mladića koji su joj pomogli, rekavši da bi malo ko na taj način priskočio u pomoć.

Portal Akos.ba redovno prati aktivnosti pomenutog kluba.

Akos.ba

Povezani članci