Ekonomija

Mljekara Meggle u Bihaću otvorila novi proizvodni pogon

Gospodin Meggle je jedan od najznačajnijih investitora u ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine  Toni Meggle, svjetski poznati biznismen i vlasnik globalnog branda Meggle, svojim je dolaskom u Bihać svečano ozvaničio početak rada nove Tetra Pak EDGE linije čime je bihaćka mljekara od danas bogatija za još jedan suvremeni proizvodni pogon, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Drago mi je da Meggle u poslijeratnom razvoju Bosne i Hercegovine predstavlja pozitivnu priču. Veoma sam ponosan na činjenicu da, po istraživanjima, Meggle ubjedljivo drži prvo mjesto kao najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand u Bosni i Hercegovini”, istaknuo je Meggle, obraćajući se novinarima prilikom otvaranja pogona.

Gospodin Meggle je jedan od najznačajnijih investitora u ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine.

Tokom 20 godina rada Meggle BiH, u BiH je investirano preko 40 miliona KM u domaću proizvodnju. Samo u ovoj godini ova domaća kompanija je investirala oko 16 miliona KM u razvoj poslovanja, ali i bh. ekonomiju.

“Želimo dati samo najbolje od domaćeg mlijeka koje proizvode farmeri iz Bosne i Hercegovine. Otvaranje nove Tetra Pak EDGE linije rezultat je našeg dugogodišnjeg rada, posvećenosti i osluškivanja potreba tržišta. Na policama ćete ove proizvode prepoznati po modernom dizajnu i suvremenom pakiranju s ‘two step’ otvaračem i oblikom za praktičnije rukovanje”, rekao je Meggle.

Prilikom posjete Bihaću, gospodin Meggle se susreo s gradonačelnikom ovoga grada, te visokim funkcionerima iz Bosne i Hercegovine.

Na kraju svog obraćanja, gospodin Meggle je istaknuo da je jako sretan što je na vrijeme prepoznao potencijal naše zemlje, kvalitetu domaćeg mlijeka, odličan kadar, posebice lokalni menadžment.

Meggle porodicu u BiH danas čini preko 2.500 farmera i preko 200 zaposlenih koji imaju za cilj na tržište plasirati najbolje od domaćeg mlijeka.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button