Vijesti iz zemlje

”Merhametova“ humanitarna akcija ”Dajem slatkiš za tvoj osmijeh” produžena do 17. novembra

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za djecu migranata u Bosni i Hercegovini pod nazivom ”Dajem slatiš za tvoj osmijeh“, koju je pokrenula humanitarna organizacija ”Merhamet“- Muslimansko dobrotvorno društvo (MDD), trajat će do 17. novembra ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).Akcija ”Dajem slatiš za tvoj osmijeh“, koja se od 29. oktobra provodi u osnovnim i srednjim školama u Federaciji Bosne i Hercegovine, trebala je trajati do 10. novembra.

Odluka o produženju akcije donijeta je zbog toga što je u brojnim školama u toku provođenje on-line sedmice tokom koje učenici neće dolaziti na nastavu u školi, nego će nastavu pratiti putem interneta. O ovome su predstavnici pomenutih škola obavijestili ”Merhamet“, uz molbu da se akcija produži za još jednu sedmicu.

Stoga je ”Merhamet“ odlučio da se produži trajanje akcije ”Dajem slatiš za tvoj osmijeh“ kako bi ona bila što uspješnija i kako bi se omogućilo što veće broju učenika da se uključe u prikupljanje pomoći za njihove vršnjake iz Sirije i drugih zemalja.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button