U Fokusu

Ali Erbas: Muslimani moraju zajedno raditi za bolju budućnost

U Istanbulu je održana Generalna skupština Svjetske unije muslimanskih učenjaka, a šef vjerskih poslova Turske Erbas je istakao da muslimani prolaze kroz izuzetno težak i izazovan period zbog gorućih problema ratova, gladi i terorizma

Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbas izjavio je kako muslimani u svijetu moraju zajednički raditi na izgradnji bolje i prosperitetnije budućnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

U Istanbulu je održana Generalna skupština Svjetske unije muslimanskih učenjaka, a šef vjerskih poslova Turske Erbas je istakao da muslimani prolaze kroz izuzetno težak i izazovan period zbog gorućih problema ratova, gladi i terorizma.

“Trebali bismo raditi zajedno kako bismo bolju budućnost gradili na bazi realnog, konstruktivnog i duhovnog pristupa i kako bismo izgradili efikasan način rješavanja problema u regiji“, kazao je Erbas.

On je također kazao kako se muslimanska eminencija treba okupiti i na bazi uzajamnog poštivanja raditi na temama poput religijskog obrazovanja, promicanju važnosti porodice i širenja znanja i vjere.

“Najveća prijetnja muslimanima, našem jedinstvu i budućnosti su terorističke organizacije FETO, PKK, ISIS, Al-Shabaab i Boko Haram“, poručio je Erbas.

Čelnik Svjetske unije muslimanskih učenjaka Yousef al-Qaradawi zahvalio je na odlično organiziranom skupu u gradu na Bosforu.

“Molimo se za Tursku da ponovo postane administrativni centar muslimanskog svijeta“, poručio je Al-Qaradawi.

Zasjedanje Generalne skupštine trajat će do četvrtka.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button