Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Krastavac Vegy nagrađen Zlatnom medaljom Gradačačkog sajma

Krastavac Vegy nagrađen Zlatnom medaljom Gradačačkog sajma

Delikates Krastavac Vegy bosanskohercegovačkog prerađivača voća i povrća Swity d.o.o. nagrađen je Zlatnom medaljom za kvalitet ovogodišnjeg 43. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije koji se održava u Gradačcu.

– Iza ocjene kvaliteta stoji referentna instanca Poljoprivredno-prehrambeni fakultet iz Sarajeva, tako da je ova nagrada veliko priznanje za nas, za brend Vegy, ali prije svega za naših 5.000 kooperanata koji nam isporučuju voće i povrće vrhunskog kvaliteta. Zlatna medalja je još jedna značajna potvrda kvaliteta naših brendova. Naši proizvodi sadrže prirodne domaće sirovine, bez konzervansa, aditiva i vještačkih okusa. Također, ovo je priznanje i za AS GROUP, jer zahvaljujući tome da je iza nas stao jedan ovakav gigant, uspjeli smo za kratko vrijeme još više unaprijediti kvalitet, te vratiti povjerenje dobavljača, radnika i kooperanata – izjavio je Haris Salihbašić, direktor nove kompanije Swity d.o.o. koja je sada vlasnik brandova Swity, Vegy, Fruby i Vegafruit.

Nakon uspješnog povratka na tržište, oživljavanja kooperantske mreže, upošljavanja kapaciteta i konsolidacije poslovanja, cilj kompanije Swity d.o.o. je dalji rast i razvoj na modernim tehnološkim osnovama uz primjenu tradicionalnih domaćih receptura.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top