Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > Kozarac je inat Bosanske krajine, a DACH region krajiški ponos

Kozarac je inat Bosanske krajine, a DACH region krajiški ponos

Bosanski kulturni centar “Kula” iz švicarskog grada Küsnacht am Rigi, osmi je put realizovao kulturnu manifestaciju „Kozarac u Srcu“ sa gostima iz Evropske unije i domovine, na kojoj su se obratili Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a i Adnan Bajrić, v.d. Udruženja Krajišnika u Sarajevu.

Kozarac je najveći mali grad, koji ima bogatu dijasporu koja kao da živi u Kozarcu, jer ma gdje bili oni vole Kozarac i realizuju brojne ekonomske, kulturno-sportske i socijalne projekte.

Adnan Bajrić se zahvalio prisutnima za sve do sada i poručio “Niko nas nije pobjedio kada se inatio sa nama Krajišnicima, a pogotovo u Ljutoj krajini, u dolini Une i Sane, odnosno Prijedorskom polju – Kozarcu, koji je naš inat!
“Krajišnici, vi koji živite i radite u DACH (Njemačka, Austria, Švicarska) regionu vi ste naš ponos, posebno vaša djeca čijim se uspjesima radujemo i hvalimo, jer su oni budući naučnici, tehničari, umjetnici, sportisti, vlasnici i menadžeri brandova itd., oni će promovirati i lobirati za Krajinu, oni će dovoditi prijatelje i partnere, investitore i turiste, raditi na razmjeni znanja i vještina, oni će Krajinu učiniti najrazvijenijom i najprepoznatljivijom bh. i eu. regijom.” – rekao je Bajrić.

Ova i druge manifestacije su okupile veliki broj Krajišnika iz Kozarca – Prijedora i dr. gradova u dolini Sane i Une, gdje su se sreli prijatelji i poznanici, razmjenili nove informacije i ideje, uspostavili nove saradnje i nastavili put velikih snova, autoput iz Ljute krajine do Karlovca, aerodrom Bihać i Banjaluka, Krajina film festival, Krajina biznis forum…

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com