Ekonomija

Koprivnica: Šesta fabrika Podravke ušla u proces halal certifikacije

Dana 30.06.2014. održana je edukacija internih auditora halal kvalitete za zaposlenike Podravkine Fabrike Koktel peciva kao i restorana Podravska Klet. Na edukaciji je prisustvovalo 28 radnika oba objekta iz nekoliko sektornih odjela.

Cilj edukacije je bio upoznati kandidate sa zahtjevima halal kvalitete te educirati ih za samostalnu implementaciju i održavanje zahtjeva halal norme. Edukaciju su održali predstavnici Centra za certificiranje halal kvalitete iz Zagreba koji su u svojim izlaganjima objasnili terminološko značenje halala, šerijatske definicije dozvoljenog i zabranjenog, implementaciju samog sustava, halal status aditiva te drugih dodataka prehrani. Također je u predavanjima obuhvaćena i implementacija halal standarda u ugostiteljske objekte vezana za pripremu i posluživanje halal hrane koja se odnosila za radnike restorana.

Podsjetimo, Podravkin halal asortiman već obuhvaća Fabriku juha i Vegete, Voće, Kalnik, dječje hrane i krem namaza te Mesnu industriju Danicu. Fabrika Koktel peciva šesta je po redu koja ulazi u sistem halala čime će se dodatno proširiti asortiman halal certificiranih proizvoda što je još jedna potvrda konstantnog ulaganja u modernizaciju poslovnih procesa te kvalitetu proizvoda.

 

halal.hr

Povezani članci