Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Centar za certificiranje halal kvalitete Zagreb: Započela ramazanska kampanja ‘Iftari s halalom’

Centar za certificiranje halal kvalitete Zagreb: Započela ramazanska kampanja ‘Iftari s halalom’

Dana 28.06 .2014. godine započeo je mjesec ramazan (mjesec posta) čime je ujedno i započela prva promotivna ramazanska kampanja Centra za certificiranje halal kvalitete.

U ovom odabranom  mjesecu vjernici se suzdržavaju od jela i pića te tjelesnih užitaka od zore pa do zalaska sunca  te time prolaze najljepši put tjelesnog i duhovnog pročišćenja i dokazivanja odanosti prema Bogu i ljubavi prema svim njegovim stvorenjima.

Centar za certificiranje halal kvalitete uvidjevši neiskorišten marketinški potencijal tokom mjeseca Ramazana kada je aktivnost vjernika najveća, ove godine u suradnji sa Medžlisima (župama) islamske zajednice u Hrvatskoj te halal certificiranim proizvođačima organizirao je promociju halal certificiranih proizvoda kroz gradove.

Cilj ove promotivne kampanje je osvijestiti vjernike o dostupnosti halal certificiranih proizvoda kao i educirati ih o tome što sve necertificirani proizvod može sadržavati a protivno je principima vjere.

Shodno tomu prva promocija halal proizvoda održana je u mjestu Maljevac, općina Cetingrad. Svečanom iftaru prisustvovalo je 90 vjernika među kojima su bili i Hamdija Bešić, predsjednik Medžlisa IZ Karlovac, Suljo Bašić, predsjednik Džematskog odbora Maljevac te ostali članovi izvršnog i Džematskog odbora. Na poziv glavnog imama Admira ef. Muhića događaj su također uveličali i zamjenik načelnika općine Cetingrad, Ferid Krak, zamjenik načelnika općine Vojnić, Josip Kurtović, imami medžlisa Karlovac i Bogovolja te predstavnici medijske kuće TV 4Rijeka i  karlovačkog radija.

Prisutnima se nakon večere (iftara) obratio glavni imam Admir ef. Muhić naglasivši važnost posta za samoga vjernika te se zahvalio predstavnicima Centra za certificiranje halal kvalitete kao i svim halal certificiranim proizvođačima koji su svoje proizvode donirali, na pokrenutoj inicijativi te iskazao da mu je bila čast biti prvi grad u ovom hvale vrijednom projektu ramazanske kampanje. Na kraju večeri rukovoditelj Centra, Aldin Dugonjić održao je edukativno predavanje o važnosti halala kao cjeloukupnog životnog stila naglasivši da je trenutno na tržištu više od 3000 certificiranih proizvoda hrvatskih proizvođača. Rukovoditelj se također zahvalio svim prisutnima na odazivu čime su dali nesebičnu podršku ovom pilot projektu Centra za certificiranje halal kvalitete.

Po završetku večeri svima su uručeni prigodni halal pokloni zajedno sa edukativnim letkom.

halal.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top