Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Konkurs za književnu nagradu ‘Musa Ćazim Ćatić’ za najbolju pjesmu

Konkurs za književnu nagradu ‘Musa Ćazim Ćatić’ za najbolju pjesmu

Upravni odbor Kulturnog udruženja “Musa Ćazim Ćatić” Odžak raspisao je konkurs za književnu nagradu “Musa Ćazim Ćatić”, za najbolju neobjavljenu pjesmu.

Nagrada je ustanovljena povodom stogodišnjice od izdavanja prve zbirke pjesama pjesnika Muse Ćazima Ćatića, ima za cilj njegovanje sjećanja na Ćatićev lik i djelo, a bit će dodijeljena u Odžaku (rodnom gradu pjesnika) na 139. godišnjicu od njegovog rođenja.

Organizator navodi da pravo učestvovanja na konkursu imaju državljani Bosne i Hercegovine, a u obzir dolaze samo pjesme koje nisu ranije objavljene. Jedan autor može učestvovati samo s jednom neobjavljenom pjesmom.

Lektorisane rukopise potpisane šifrom treba dostaviti isključivo elektronski na e-mail adresu Udruženja: [email protected] s naznakom “Za književnu nagradu Musa Ćazim Ćatić”. Radove slati najkasnije do 6. decembra ove godine.

Žiri će dobiti radove od organizatora pod šiframa. Na konkursu će biti dodijeljene tri glavne nagrade (1. nagrada – Plaketa i novčani iznos od 500 KM; 2. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 300 KM; 3. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 200 KM).

– Žiri će odabrati još 47 pjesama, koje će biti simbolično nagrađene objavljivanjem u posebnom elektronskom zborniku povodom obilježavanja 139. godišnjice od rođenja pjesnika. Organizator zadržava pravo objavljivanja svih na konkurs prispjelih pjesama – navodi se u saopštenju za javnost.

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top