Ekonomija

Kompanija Jasmin M iz Žepča proizvodi prvi domaći traktor

Kompanija “Jasmin M” iz Žepča i ove godine se po 15. tradicionalni put predstavila na zeničkom privrednom sajmu – “ZEPS”.
 
“Jasmin M” se predstavio sa građevinskom mehanizacijom Volvo i Rexroth kao i sa spektrom Atlac Copco proizvoda za građevinu, te po prvi puta kao ovlašteni distributer za BiH sa proizvodima Esco grupacije koji se koriste u rudnicima i građevinskom sektoru.
 
Direktor firme Jasmin Malićbegović ističe da traju ubrzani radovi na njihovom vlastitom traktoru koji bi u serijskoj proizvodnji trebao biti već do narednog ZEPS-a.
 
– Prošle godine smo na ovom sajmu kazali da radimo na svom vlastitom traktoru te da ćemo ga ove godine predstaviti. Nažalost, nismo u potpunosti ispunili to obećanje obzirom da smo imali određenih zastoja u radu. Ali u svakom slučaju, na traktoru se radi ubrzano i sljedeće godine ćemo na sajmu biti sa kompletnim proizvodom, ne sa prototipom nego sa proizvodom koji će određeno vrijeme biti testiran u šumi i naravno u serijskoj proizvodnji do sljedećeg ZEPSA-a – kaže za Fokus.ba Jasmin Malićbegović.
 
Akos.ba

Povezani članci