Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Koja je cijena laserskog pregleda i laserskog skidanja dioptrije

Koja je cijena laserskog pregleda i laserskog skidanja dioptrije

1. Koja je cijena laserskog pregleda i laserskog skidanja dioptrije, kada smijem na pregled i kada poslije operacije dolazim na kontrole?

Cijena laserskog skidanja dioptrije iznosi 1.500 KM po oku, s tim da još uvijek imamo popust od 30% pa je cijena 1000KM po oku.
U cijenu laserskog skidanja dioptrije ne ulazi cijena preoperativnog pregleda za lasersko skidanje dioptrije, koji košta 150 KM ali i na pregled imamo popust od 30% pa je cijena 105 KM. Nakon obavljenog laser pregleda znati ćemo da li ste kandidat za ovu vrstu operacije.
Ukoliko nosite leće evo upustva: trebali biste biti bez mekih kontaktnih leća bar 3 puna dana, dok za polutvrde i tvrde kontaktne leće taj period iznosi najmanje 8 dana. Na ovaj način se površina oka “odmori” te se omogućuje vjerodostojnost mjerenja i rezultata.
Kontrolni pregledi se obavljaju dan nakon operacije, unutar tjedan dana, nakon mjesec dana, zatim nakon 3 mjeseca, a nakon toga jednom godišnje. Prve dvije kontrole su najvažnije te je poželjno da ih obavite kod nas. O daljnjim kontrolama se dogovaramo individualno. Sve kontrole unutar 3 mjeseca postoperativno se ne plaćaju.

2. Zanima me informacija da li bi se mogao naručiti kod Vas na opći pregled, koliko dana bi se trebao prije najaviti, kakva je procedura, i naravno ukupna cijena?

Opći oftalmološki pregled podrazumijeva mjerenje vidne oštrine (visus), određivanje dioptrije na automatskom kompjuterskom refraktometru, mjerenje intraokularnog pritiska (tonometrija), pregled prednjeg očnog segmenta na biomikroskopu te test na suhoću oka (schrimer test). S obzirom na to da opći pregled podrazumijeva širenje zjenica kako bi se pregledao vidni živac, mrežnica, područje centra vida i cjelokupna cirkulacija, trajanje pregleda može biti od 45 minuta do 2 sata, zavisno od toga kojom brzinom se pacijentu šire zjenice. Zbog širenja zjenica, ne preporučuje se vožnja te se savjetuje da povedete pratnju. Cijena pregleda je 80KM, s tim da ukoliko radite dodatne pretrage one se dodatno naplaćuju. Što se tiče dodatnih pretraga te da li će ih biti ili ne ustanovljava se tek nakon obavljenog općeg pregleda .

Informišite se detaljnije u Klinici Svjetlost Sarajevo putem kontakt telefona broj 033 762 777 ili putem e-maila: [email protected]

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top