Keskul-turski desert koji podsjeća na Raffaello kuglice – gotov za 15 minuta

Ukusom podsjeća na Raffaello kuglice.
Sastojci:
5 dl hladnog mlijeka
40 g kokosa
60 g brašna
80 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika maslaca.
Za posipanje:
– malo sjeckanih nesoljenih pistacija ili sjeckanih pečenih lješnjaka i malo kokosa.
Priprema:
U malo veću šerpu stavite hladno mlijeko, kokos, šećer, vanilin šećer, polahko sipajte brašno i sve dobro umutite žicom. Sve zajedno stavite na šporet da prokuha neprestano miješajući. Kad prokuha dodajte maslac i mješajte da se otopi.
Sklonite sa šporeta i sipajte u 4 manje zdjelice (zapremine 1,5 dl).
Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frižideru.
Pospite sitno sjeckanim nesoljenim pistacijama ili sa sitno sjeckanim pečenim lješnjacima i sa malo kokosa.
Izvor: coolinarka.com
Obrada: Akos.ba