Enterijer

Kako organizirati svoj ormar?

Posložite stvari tako da uvijek lako nađete ono što trebate

Prilično smo sigurni da vas ima mnogo koji imate poprilično neuredan ormar – ne svojom krivnjom, dakako. Ali, eto, desi se. To dovodi do toga da je vrlo često nemoguće išta pronaći, pa umjesto da uživate u spremanju za izlazak, vi se borite s haosom u svom ormaru. Međutim, to ne mora biti tako. Organizirani ormar je lako postići i rezultati će biti vidljivi odmah, a vi opušteniji.

Sortiranje

Prvi i najvažniji korak u organizaciji ormara je razvrstavanje i sortiranje vaših stvari. Da biste to uspješno napravili, jednostavno izvadite iz ormara apsolutno sve što imate i pokušajte razumno odlučiti što vam točno od svega treba i što nosite. Ako nešto niste nosili barem tri mjeseca – vrijeme je da se s time pozdravite.

Organizacija po sezoni

Kao što većina nas ima skladište za ljeto i zimu, tako ima smisla ljetni i zimski ormar. Da biste uštedjeli prostor, kada prođe vrijeme za nošenje određene vrste odjeće, jednostavno svu tu odjeću spakirajte u kutije i stavite ispod kreveta ili na drugo slobodno mjesto. Ovo je zapravo vrlo jednostavan trik koji će omogućiti više mjesta u ormaru i lakšu organizaciju.

Napravite mjesta za vaše torbe

Zašto ne biste svoje torbe držali u ormaru? Napravite za njih posebno mjesto u ormaru – objesite ih na kukice jer će tako zadržati svoj oblik i u slučaju ako se duže ne koriste.

Kategorizirajte svoj ormar

Pohranjivanjem vaše odjeće u kategorije, ormar će odmah biti posložen i puno ćete lakše pronaći ono što želite. Izdvojite mjesto za traperice, mjesto za majice i tako dalje.

Improvizirane police

Ako vam nedostaje polica u ormaru, improvizirane police od platna mogu biti alternativa. To je super rješenje jer izgledaju dobro, ne zauzimaju puno prostora, a mogu se koristiti za pohranu bilo čega.

Ladice od platna

Nekoliko ladica od platna je odličan način kako maksimalno povećati prostor u ormaru te ga zadržati urednim i čistim. Ovakva vrsta ladica je savršena za pohranu šalova, kapa, kajiševa i slično. Time je omogućeno da sve te stvari pohranite na jednom mjestu koje vam je dostupno i pregledno.

Iskoristite vrata od ormara

Vrlo često, vrata ormara ostaju neiskorištena. Objesite na vrata police koje će služiti za pohranu malih stvari koje ne znate kud staviti.

https://zena.rtl.hr