Enterijer

Kako očistiti ogledalo

Na ogledalima se vide i najsitnije mrlje, jako su osjetljiva što često zna biti iritantno. Ogledala u kupatilu su najviše sklona prljanju i mrljama, jer se po njima zbog blizine vode ostavljaju kapljice, koje se pretvaraju u iritantne mrljice. Koliko god trlajali krpom ogledala, neke mrlje i dalje ostaju, pa nam se čišćenje ogledala zna činiti kao najteži posao.

Ne morate kupovati hemijska sredstva za čišćenje stakla kako bi očistili ogledalo. Najbolje sredstvo za čišćenje stakla na ogledalu je sirće. Osim što je ekološki zdrav za okolinu, sirće je i najstarije i najjeftinije sredstvo za čišćenje stakla.

Za najbolji učinak uklanjanja masnoće i mrlja nastalih od vode, ulijte sirće u mlaku vodu, pa time natopite novinski papir. Novinski papir će osim sirćeta još dodatno uglancati stakla, jer bolje od bilo koje krpice odstanjuje mrlje i ostavlja visoki sjaj na staklima.

Ako vam se na ogledalu stvore masne mrlje, njih najbolje očistite sredstvom za pranje suđa, te nakon toga staklo normalno operite, sirćetom, vodom i novinskim papirom. Jedina mana kod čišćenja ogledala sirćetom, je ta da sirće ne ostavlja ugodan miris, ali sa malim provjetravanjem nakon pranja ogledala i taj problem biti će riješen.

savjetnica.com

Povezani članci

Back to top button