Liderstvo i menadžment

Kako napisati motivacijsko pismo

Pravila za pisanje motivacijskog pisma zapravo i nema, no postoji nekoliko smjernica kako ga pravilno napisati i predati. Ono nije obavezno kod predavanja CV-a, odnosno za posao se možete prijaviti i bez njega, no sigurno će pomoći i biti dodatni plus za dobivanje posla.

Cilj motivacijskog pisma je da u njemu istaknete sve svoje dodatne kvalitete koje niste upisali u CV-u, a koje bi vam mogle pomoći da poslodavac odabere baš vas. U CV-iju  dopišite da je poslan još jedan dodatni dokument kojega ispišite na A4 formatu, te ga priložite sa svom ostalom potrebnom dokumentacijom za prijavu.

Motivacijsko pismo ne smije biti dosadno, sa predugačkim uvodom, neka ono bude zanimljivo za čitanje i orginalno. Nemojte pisati samo o sebi i svaku rečenicu započinjati sa “ja”, za početak napišite nekoliko rečenica o svojim sposobnostima i vještinama koje su prilagođene poslu za koji se prijavljujete, a nakon toga napišite nešto vezano za firmu u koju se prijavljujete, npr. kako bi riješili neki problem ili slično.

Napišite motivacijsko pismo gramatički tačno i sa stilom, u gornjem lijevom uglu napišite svoje ime, prezime, adresu i kontakt.
Naslov stavite “ Motivacijsko pismo”, te započnite rečenicu sa “Poštovani”. Pišite kratko i orginalno, jedino tako možete nekome ostati u pamćenju i kao favorit za posao.

https://medjimurje.hr/

Back to top button