Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Kada naučite da odustajete, odustajanje postane navika!

Kada naučite da odustajete, odustajanje postane navika!

Izreka iz naslova teksta je od Vince Lombardi, a njeno značenje objašnjavamo u nastavku.

Odustajanje je svakako nešto što nas u najvećem broju slučajeva vodi ka neuspjehu. I vrlo lahko se stiče kao navika. Isti je slučaj i sa drugim navikama koje nas sprečavaju da ostvarimo svoje ciljeve, da živimo onako kako stvarno želimo.

Da li ste primjetili da mnogo lakše i brže stičemo navike koje nas vode ka neuspjehu nego one druge koje nas vode ka uspjehu? Da li ste se ikada zapitali zašto je to tako?

Neuspješni ljudi ne preuzimaju dogovornost za razultate koje postižu, ne preuzimaju dogovornost za svoj život. Na svakom koraku traže “dobre razloge” u okruženju i okolnostima zašto ne mogu da ostvare svoj cilj. Okolnosti i okruženje u kojima žive im pružaju bezbroj “dobrih razloga”. Najlakše je svaliti odgovornost na nekoga ili nešto drugo. Ono što traže to i nađu.

Sa druge strane uspješni preuzimaju potpunu odgovornost za svoj život i rezultate koje postižu. U istim okolnostima i okruženju pronalaze sve “dobre razloge” zašto mogu da uspiju.

Mnogo je lakše proglasiti nešto drugo ili nekoga drugog odgovornim za naše rezultate, ali je mnogo teže živjeti takav život, život žrtve.

Preuzeti potpunu odgovornost za sopstveni život i rezultate je teže, ali se takav život, život pobjednika, mnogo lakše živi!

Poruka za ovu sedmicu web stranice Moćne misli uspješnih‏.

Akos.ba

Mocne Misli Uspesnih‏

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top