Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Islamska zajednica uručila donaciju Merhametu za pomoć migrantima

Islamska zajednica uručila donaciju Merhametu za pomoć migrantima

 U  Sarajevu u srijedu je potpisan ugovor o donaciji finansijske pomoći u iznosu od 30.000 KM koju je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila HO ”Merhamet“ MDD za ishranu izbjeglica i migranata koji se nalaze u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Ugovor su potpisali Zejnil Rebihić, direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BiH, i Kenan Vrbanjac, predsjednik HO ”Merhamet“ MDD.

Zejnil Rebihić, direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BiH, kazao je kako Rijaset IZ kontiniurano od 2016. godine pomaže izbjeglicama iz Sirije i migrantima.

”Mi smo u proteklom periodu izdvojili značajna sredstva kao pomoć za izbjeglice i migrante. Realizirali smo to preko humanitarnih organizacija, koje, prije svega, posluju po zakonu”, rekao je Rebihić.

Dodao je kako je dio sredstava utrošen u BiH, a dio sredstava je direktno upućen u Siriju.

”Dio sredstava smo realizirali putem našeg Merhameta, ovo je bila prilika da nastavimo saradnju još jednom značajnom akcijom, prije svega, zato što se radi o akciji koja se realizira u mjesecu ramazanu“, rekao je Rebihić.

Nada se da će i u budućnosti biti nastavljena realizacija sličnih akcija s ”Merhametom” i da će to biti uspješna saradnja između Rijaseta IZ i ove humanitarne organizacije.

Kenan Vrbanjac, predsjednik HO ”Merhamet” MDD, kazao je kako je ovo nastavak uspješne saradnje između Rijaseta IZ u BiH i “Merhameta”.

”Mi smo i prije imali zajedničke akcije pomoći migrantima i izbjeglicama iz Sirije, još dolaskom izbjeglica na tlo Republike Turske. Očekujemo, ako Bog da, da će se ova saradnja još više intenzivirati i da ćemo tješnje sarađivati u budućnosti na dobrobit svih”, rekao je Vrbanjac.

Napomenuo je da su Rijaset IZ u BiH i ”Merhamet” jedna duša, a dva tijela te dodao kako će humanitarna organizacija opravdati ukazano povjerenje.

Na konferenciji je rečeno i kako je današnje potpisivanje ugovora o pružanju ramazanske pomoći izbjeglicama i migrantima samo još jedna od humanitarnih akcija koje je u mjesecu ramazanu Islamska zajednica u BiH organizovala kako bi se pomoglo različitim kategorijama društva u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top