Uncategorized

Iftarski meni: Vegedor teletina

Sastojci:

Teleće meso bez kosti 800g

Vegedor 2 kašike

Tagliatelle sa špinatom-svježe 300g

Maslinovo ulje 1dl

Maslac 2 kašike

Sol 1 kašikica

Biber 1 kašikica

Plemeniti plavi sir 100g

Vrhnje za kuhanje 1 čaša

Priprema:

Teleće meso isjeći na manje odreske pa natrljati sa maslinovim uljem, biberom i Vegedor začinom. Pustiti da odstoji 10 minuta. Odreske pržiti u tavi na ulju i maslacu sa obje strane pa izvaditi na toplo.

U tavu na preostalu masnoću dodati komadiće plemenitog sira, vrhnje za kuhanje, dosoliti, sačekati da se sastojci sjedine pa u tavu vratiti odreska na 5 minuta.

Tagliatele skuhati u slanoj vodi i servirati kao podlogu pripremljenim Vegedor odrescima.

Po želji dekorisati sa svježim začinskim biljem.

Akos.ba

Povezani članci