Uncategorized

Iftarski meni: Vegedor pastrmka u foliji

Sastojci:

Pastrmka očišćena 1kg

Vegedor začin 2 kašike

Bijeli luk 4 češnja

Maslinovo ulje 2dl

Limun 2kom

Bijeli biber 1 kašikica

Sol 2 kašikice

Paradajz svježi 200g

Špinat 600g

Peršunov list 1 manja vezica

Šećer 1 kašikia

Priprema:

Pastrmku natrljati sa maslinovim uljem, sokom od limuna, Vegedor začinom, bijelim biberom i soli.

Paradajz očistiti od sjemenki narezati na sitne kockice pa popržiti na laganoj vatri, dodati sitno sjeckani bijeli luk, Vegedor, šećer i bijeli biber.

Špinat očistiti , blanžirati kratko u slanoj vodi i ocijediti.

Foliju nauljiti pa na foliju staviti špinat kao podlogu, zatim mariniranu pastrmku u koju staviti kriške limuna i listove peršunovog lista, na pastrmku staviti pripremljeni paradajz, foliju zatvortiti učvrstiti i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Po želji uz jelo poslužiti palentu ili rižu.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button