KulinarstvoU Fokusu

Iftarski meni : Đuveč

Priprema 1 h

Kuhanje 45 min

Serviranja 4 porcije

Sastojci:

1/2kg pilećeg bijelog mesa

250g riže

2-3 glavice crnog luka

2 češnja bijelog luka

150g graška

1 paprika, isječena na tanje komade

1 paradajz, oguljen, isječen na kockice

voda

so

biber

ulje

Priprema:

Isjeckani crni luk propržite na ulju na umjerenoj vatri. Zatim dodajte isjeckano povrće, vodu i poklopite.

Ostavite da se dinsta par minuta. Potom dodajte meso, bijeli luk i, ukoliko je potrebno, nalijte malo vode i ostavite da se dinsta 5- 6 minuta. Začinite po ukusu.

Dodajte očišćenu i opranu rižu i zalijte vodom. Ostavite sve da se kuha oko pola sata.

Đuveć možete zaljutiti dodavanjem mljevene ljute paprike. Sve zapeći u rerni 10-tak minuta.

 Savjet:

Đuveč možete spremiti bez mesa- sa ribom ili paprikom i patlidžanom.

akos.ba

Povezani članci