Vijesti iz zemlje

General Dudaković i Muderris: Zajedništvo patriota je bitno za opstanak Bosne i Hercegovine VIDEO

U punoj sali Doma mladih Centra Skenderija Sarajevo, sinoć je održana Manifestacija pod nazivom “Domovina u srcu”.

Manifestaciju je organizovao Savez bošnjačkih nevladinih organizacija povodom obilježavnja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine a gosti predavači su bili Nezim ef Halilović Muderris i general Atif Dudaković. U kulturnom dijelu programa su nastupili estradni umjetnik Armin Muzaferija i recitator Abdullah Zalihić.

Moderator manifestacije je bio Ismet Bećar, novinar Radija BIR.

Na početku programa je pušten video u izdanju ExitMedia produkcije o značaju države Bosne i Hercegovine za svakog njenog stanovnika.

Muderris je govorio o ljubavi prema domovini i njenom značaju u životu Bošnjaka i svih ljudi koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom. Prisjetio se početka agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu kada su goloruke patriote stali pred “četvrtu vojnu silu u Europi” i uz veliku požrtvovanost i angažman uspjeli odbraniti jedinu Domovinu.

General Atif Dudaković je naglasio potrebu zajedništva svih patriota Bosne i Hercegovine na poboljšanju društvenih prilika u državi kako nam se ne bi ponovo desila sudbina ’90-tih. Smatra kako su velikodržavne pretenzije susjednih država nad Bosnom i Hercegovinom još uvijek prisutne te nas ne smije zavarati njihova naizgled proevropska politika.

Video sa programa možete pogledati na linkovima ispod:

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button