Biseri mudrosti

Erbakan: Muslimanima koji ne mare za politiku, vladat će političari koji ne mare za islam.

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Slavni turski mislilac i političar, Nedžmettin Erbakan, govorio je:

– Hoćete da klanjam u džamiji, a mog sina u školi učite da mrzi islam, pa će se moj sin vratiti i srušiti mi džamiju na glavu.

– Snaga islamskog ummeta je u bogobojaznoj omladini. 

– Život je vjera i džihad, a pobjeda pripada onima koji posjeduju ova dva svojstva.

– Ako se budete dijelili po principu: ovo je Turčin, ovo je Arap!, u tom slučaju neće biti ni Turaka ni Arapa. 

– Ako se islam svodi samo na namaz i učenje Kur’ana, ja vas pitam šta onda radi mezar časnog ashaba Ebu Ejjuba el-Ensarije, radijallahu anhu, u Istanbulu?

– Cionizam je krokodil, njegova gornja vilica je Amerika, donja vilica je Evropa, njegov um je Izrael, a njegovo tijelo su izdajice među nama.

– Zamjena američkog dolara islamskim dinarom važnija je od pravljenja nuklearne bombe i utjecajnija u globalnom odnosu snaga.

– Mudar musliman ne gleda na događaje, već gleda na one koji stoje iza tih događaja.

– Naš časni i veliki narod je nastavak onih koji su pobjeđivali velike vojske prije hiljadu godina, onih koji su kucali na kapije Beča prije 400 godina.

– Muslimanima koji ne mare za politiku, vladat će političari koji ne mare za islam.

 – Ako Sirija jednog dana postane problem, znajte da je meta Turska.

– Naš narod je narod imana i islama, a masoni i komunisti su svojim kontinuiranim radom pokušali da unište i pokvare ovaj narod i u tome su u velikoj mjeri uspjeli. Mediji su u njihovim rukama, trgovina je u njihovim rukama, a ekonomija je pod njihovom kontrolom. Suočeni s ovom pošasti, nemamo drugog izbora nego da radimo i djelujemo kao jedna pesnica i jedno srce, da bismo mogli vratiti Tursku na njen prvotni kurs, i povezati našu slavnu historiju sa našom sadašnjošću za koju želimo da bude svijetla kao i naša prošlost. 

saff.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button