Sportske novosti

Džanan Musa: Spreman sam za NBA ligu

Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine imao je uspješnu sezonu. S zagrebačkom Cedevitom prije nekoliko dana je osvojio peti uzastopni naslov prvaka Hrvatske.

Također, u aprilu ove godine dobio je prestižno priznanje EuroCupa, drugog po važnosti košarkaškog nadmetanja u Evropi. Njemu je dodijeljena nagrada Rising Star Trophy, koja se dodjeljuje najboljem mladom igraču takmičenja do 22 godine starosti. Musa je u EuroCupu ove sezone bilježio 10,5 poena i 3,2 skoka po utakmici, i bio je jedan od ključnih košarkaša Cedevite u ovom takmičenju.

Bh. reprezentativac je u ovom trenutku jedan od najboljih mladih igrača Evrope. Nadareni košarkaš može igrati pozicije od jedinice do trojke.

”’Mogu biti zadovoljan, premda nismo napravili uspjeh na regionalnom i evropskom nivou. Mislim da smo tu stavku morali popraviti. No, ako gledam svoj individualni napredak, mogu reći da sam zadovoljan. Nadam se da ću u narednim sezonama biti još bolji’”, izjavio je Musa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajne fizičke predispozicije, odličan šut, atraktivna zakucavanja i nezaustavljivi prodori – odlike su ovog košarkaša iz Bihaća. Temperamentan je i, što je najvažnije, ima velikog prostora za napredak. Igrač je u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje. Naglasio je kako je konačno spreman za NBA draft, gdje bi u budućnosti trebao priskrbiti nove elemente za priču u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta. Njegov izbor u prvoj rundi je siguran, a od ponedjeljka se već mladi bh. košarkaš nalazi u kampu Indiana Pacersa.

”Mislim da mogu reći da sam spreman, i tim koji me izabere imat će dosta koristi od mene. Želim u najboljem svjetlu predstaviti sebe, svoju porodicu i Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Musa.

Akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button