Vijesti iz zemlje

Dimnjačar Halimić pozvao sugrađane koji ne mogu platiti čišćenje dimnjaka da mu se jave

Prošle godine mediji su pisali o mladom Zeničaninu, Demiru Halimiću, koji je napustio posao u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i postao dimnjačar

Nakon tragedije koja je zadesila Zenicu i selo Hajkovići, u kojem su stradale majka i kćerka, Zeničan Demir Halimić, poznatiji kao “dimnjačar Dimko”, objavio je zanimljiv post.
 
– Svakom normalnom insanu bi trebalo biti žao zbog ovakvog događaja, gdje su dvije osobe smrtno stradale, meni posebno, jer se radi o selu koje je udaljeno nekih 800 metara od moga, a povrh svega toga, kako nezvanične informacije kažu, da je uzrok svega bio zapaljeni dimnjak.
 
Kao i prošlih nekoliko godina, volio bih da se jave svi oni koji nisu u prilici da plate čišćenje dimnjaka, ili ako neko zna nekoga ko je u takvoj situaciji, da mi javi, ja ću to uraditi bez naknade – napisao je Halimić te “zamolio sve prijatelje da podijele post i pročitaju razlog toga”.
 
 
Podsjetimo, preliminarnom istragom utvrđeno je da je uzrok požara u kući, u kojoj su stradale dvije žene, vatra koja se iz dimnjaka proširila prvo na potkrovlje, a potom i na cijelu kuću.
 
akos.ba

Povezani članci

Back to top button