KulinarstvoU Fokusu

Desert za iftarski meni: Čokoladni truffle

Priprema 15 min

Kuhanje 5 min

Serviranja 40 zalogaja

Sastojci:

300g čokolade za kuhanje, nasjeckane

125 ml vrhnja za šlag

250g  maskarpone sira

80g kakaa u prahu

2 kašike štaub šećera

Priprema:

U loncu rastopite čokoladu zajedno s vrhnjem. Uklonite s vatre i dodajte maskarpone sir. Miješajte dok se čokolada ne sjedini sa sirom.

Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider najmanje 2 sata.

Umiješajte kakao i šećer. Napravite kuglice ili male zalogaje od smjese s čokoladom i mascarpone sirom, te ih uvaljajte u kakao i šećer.

Vratite ih u frižider, jer kuglice mogu omekšati na sobnoj temperaturi.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button