Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Centrotrans investira 6,5 mil. KM u izgradnju autobuske stanice u Fojnici

Centrotrans investira 6,5 mil. KM u izgradnju autobuske stanice u Fojnici

U Fojnici je danas položen kamen temeljac za izgradnju autobuske stanice i stambeno-poslovnog objektra, čiji je investitor Centrotrans Eurolines. Direktor ove kompanije Safudin Čengić kazao je da vrijednost ukupne investicije iznosi oko 6,5 miliona KM.

Novu autobusku stanicu, po njegovim riječima, činit će stanična zgrada, autobusni prostor sa pet perona i pješački plato koji će zadovoljiti potrebe putnika i omogućiti bržu i bolju organizaciju prijevoza.

U neposrednoj blizini autobuske stanice bit će izgrađena i savremena stambeno- poslovna zgrada sa 78 stanova i šest poslovnih prostora, kao i parking za putnička vozila. Dinamika radova zavisit će o vremenskim prilikama, a krajnji rok za završetak autobuske stanice je maj, a stambeno-poslovnog objekta kraj iduće godine.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovali su i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo i načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura koji su istakli da će izgradnja moderne autobuske stanice doprinijeti kvalitetnijem životu građana Fojnice u smislu bolje povezanosti sa drugim dijelovima BiH.

indikator

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com