Liderstvo i menadžment

Budi sebi malo važan, nemoj da ti samo budu važni drugi

Budi sebi malo važan. Kao što si ljubazan prema drugome budi ljubazan i prema sebi. Pokaži kakvo srce imaš! Omogući sebi ispunjenje svojih potreba i želja, ali dobro razmisli i provjeri koje su one u kojima rasteš u snazi i slobodi, a koje su one koje te oslabljuju i zarobljuju, nakon kojih se isprazno osjećaš. 

Piše: Mario Žuvela

Budi sebi malo važan, nije to znak sebičnosti. To je poticaj da nastaviš rasti, to je znak da se u tebi nalazi mnoštvo talenata u obliku sjemena i da to sijeme neće donijeti ploda ukoliko se oko njega ne potrudiš. Lijepo je da se brineš oko tuđeg rasta i tuđe sreće, ali trebaš prije svega poraditi na svome. Treba zalijetati svoj vrt, treba obrađivati svoje izdanke jer na koncu jedino što bereš jesu tvoji plodovi.

Budi sebi malo važan. Kao što si ljubazan prema drugome budi ljubazan i prema sebi. Pokaži kakvo srce imaš! Omogući sebi ispunjenje svojih potreba i želja, ali dobro razmisli i provjeri koje su one u kojima rasteš u snazi i slobodi, a koje su one koje te oslabljuju i zarobljuju, nakon kojih se isprazno osjećaš.  Dobro razmisli kome daješ svoje povjerenje, previše je važna ta stvar, jer te to isto povjerenje može spasiti i upropastiti.

Budi sebi malo važan. Radi ono u čemu uživaš i gledaj ovaj život kao igru u kojoj ponekad pobjediš, a ponekad izgubiš. I onda kada ti se čini da se cijeli tvoj svijet raspada zbog onoga što gubiš, ne odustaj od sebe, ne shvaćaj poraz svoj dramatično već daj sebi još više ljubavi i razumijevanja. Budi sebi malo važan! Pokaži koliko je ljubavi u tebi jer kada ta ljubav krene neminovno će dotaknuti i druge ljude, a ne samo tebe.

savjetnikuspjeha.com

 

Povezani članci

Back to top button