Kulinarstvo

Brzo&Fino puretina sa čipsom od sira

 

Priprema:

20 min

Kuhanje:

20 min

Serviranja:

2 porcije

Sastojci:

30g sitno narendane gaude

30g grubo narendane gaude

2 kašike Dukat putera

300g purećih kotleta

so i biber

1 češanj bijelog luka

250g gljiva po izboru

60ml Brzo&Fino vrhnja za kuhanje, Lagano

180g rukole ili mladog špinata

Priprema:

Zagrijte rernu na 220°C. U tepsiji, obloženoj papirom za pečenje, oblikujte od sitno rendanog sira 2 okrugle pločice/čipsa. Pecite 5 minuta ili dok ne postanu hrskavi pa pustite da se ohlade.

Smanjite temperaturu u rerni na 160°C. U tavi otopite maslac. Na visokoj temperaturi, kratko prepecite puretinu, otprilike 2 minute sa svake strane. Začinite solju i biberom. Puretinu prebacite u tepsiju nastavite da je pečete u rerni dok pripremate sos.

U tavi, gdje se pržila puretina, propržite bijeli luk i gljive. Začinite biberom, pospite Brzo&Fino Laganim vrhnjem za kuhanje i krupno narendanom gaudom. Miješajte dok se sir ne otopi. Servirajte puretinu prelivenu sosom od gljiva na salati od rukole i ukrasite zapečenim pločicama sira.

akos.ba

Povezani članci