Kulinarstvo

Brzo&Fino Lisnati trokutići s President kajmakom

Priprema

45 min

Kuhanje

30 min

Serviranja

16 trokutića

Sastojci:

600g brašna

šolja mlake vode

šolja Dukat trajnog mlijeka

1 jaje

2 kašike šećera

50-100g Dukat maslaca ( za premazati)

100g President kajmaka

100g Brzo&Fino Milerama

Priprema:

Pomiješati vodu s mlijekom, dodati brašno, so i jaje i mijesiti sve dok ne se ne dobije fino, elastično tijesto. Obmotati prozirnom folijom i ostaviti u frižideru makar pola sata da stoji.

Tijesto podijeliti na 4 dijela i svaki dio rasukati u nevelik krug. Svaki dio umočiti u rastopljeni maslac. Ovako pripremljeno tijesto staviti u rastopljen maslac, a potom poredati jedno na drugo, vodeći računa da posljednje rasukano tijesto ne bude premazano rastopljenim maslacem. Ovako pripremljeno tijesto staviti na 15 minuta u frižider, a zatim ga rasukati u jednu veliku koru.

Cijelu rasukanu koru ponovo premazati rastopljenim maslacem i saviti je u rolat. Rolat staviti u frižider na 15 minuta. Stvrdnuti rolat isjeći na komade, debljine oko 5 mm. Svaki komad malo rasukati i prevrnuti naopako.

U sredinu staviti kašičicu kajmaka. Svaki komad napuniti kajmakom i zatvoriti u formi trokuta. Prstima pritisnuti krajeve da se ne bi odlijepili prilikom pečenja. Sve trokutove naopako prevrnuti i staviti na papir.

Trokutove peći u zagrijanoj rerni, na 220 stepeni, oko 30 min.

akos.ba

Povezani članci