Vijesti iz zemlje

BiH: ”Najbolji obrok u mjesecu“ nova kampanja humanitarnog udruženja Pomozi.ba

“Najbolji obrok u mjesecu” funkcioniše na način da kroz odziv uprava kompanija, institucija i drugih pravnih lica, kao i pojedinaca, svaki zaposlenik koji želi – kreira računovodstvu trajni nalog za doniranje Pomozi.ba jednog toplog obroka mjesečno za liječenja

Humanitarno udruženje Pomozi.ba je u utorak u Sarajevu predstavilo javnosti trajnu humanitarnu kampanju “Najbolji obrok u mjesecu“, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon uvodnih riječi i video priloga o dvije osobe kojima je putem Pomozi.ba programa za pomoć u liječenju omogućeno ozdravljenje, vidno potresen pričama o izlječenju Dženane Ibragić od karcinoma te vraćanju sluha malenom Adnanu Ališanu i njegovoj majci, zvanicama se obratio i Elvir Karalić, predsjednik udruženja Pomozi.ba.

Karalić je pojasnio ideju kampanje, kao i njene moguće efekte, a to je omogućiti što više liječenja, lijekova i terapija, koje su spasonosne za sugrađane, a koje su uglavnom, finansijski ili tehnički nedostupne u Bosni i Hercegovini.

U 2020. godini, udruženje Pomozi.ba prikupilo je 1,85 miliona KM i usmjerilo ka liječenju djece i odraslih, koje sami ne bi mogli finansirati.

”Kada bismo mogli, ispričali bismo vam hiljadu priča, pokazali hiljade fotografija djece i odraslih s čijim zdravstvenim problemima svakodnevno liježemo u krevet i jutrom se budimo. Brojevi ne mogu dočarati važnost svakog pojedinog poduhvata koji je našim sugrađanima pomogao vratiti zdravlje i dao šansu da žive normalan život“, rekao je Karalić.

Za Adnana Ališana, ali i za deset njegovih vršnjaka i vršnjakinja ugradnja kohlearnog aparata omogućila je povratak sluha i jednaku šansu za govor, rast, razvoj i normalan život. Brojni roditelji su dobili priliku za novi život zahvaljujući transplantacijama i terapijama protiv malignih oboljenja koje je udruženje Pomozi.ba finansiralo.

Zbog rastuće potrebe, a sa ciljem omogućavanja brzog humanitarnog djelovanja za životno i egzistencijalno ugrožene sugrađane i sugrađanke, Pomozi.ba je pokrenulo trajnu humanitarnu kampanju ”Najbolji obrok u mjesecu“. Kampanja je nastala iz potrebe da se omogući kontinuirano solidarisanje i pomaganje za više od 200 građana mjesečno, koji ovakvu vrstu pomoći traže od Pomozi.ba, a za koje, iz objektivnih razloga, nije moguće kreirati individualne apele za prikupljanje sredstava i kampanje.

“Najbolji obrok u mjesecu” funkcioniše na način da kroz odziv uprava kompanija, institucija i drugih pravnih lica, kao i pojedinaca, svaki zaposlenik koji želi – kreira računovodstvu trajni nalog za doniranje jednog toplog obroka mjesečno za liječenja Pomozi.ba.

“Iznos od osam KM nikoga neće oštetiti, ali nekome može spasiti život. Upravo taj obrok je najbolji obrok u mjesecu”, navedeno je u saopćenju.

Pozvali su zainteresirane građane da preuzimanjem obrasca za trajni nalog ili popunjavanjem vlastitog, odluče da jednom mjesečno njihov “preskočeni obrok“ spasi nekome život.

”Naši zaposlenici su već počeli popunjavanje naloga, a uskoro ćemo pokrenuti i izazov na društvenim mrežama, za druge kompanije”, naveli su iz Pomozi.ba.

U trajnom nalogu, potrebno je upisati slijedeće podatke:

Primalac: POMOZI.BA

Adresa: Dr. Fetaha Bećirbegovića br 8

Svrha uplate: Najbolji obrok u mjesecu

Račun broj: 338-730-22202506-52 (Unicredit bank BiH)

Iznos: 8 KM (minimalni iznos, moguće je donirati i više)

akos.ba

Povezani članci

Back to top button