Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Biblioteka Behram-beg: Konkurs za literarni rad o temi KO ČITA, TAJ VIDI I ČUJE

Biblioteka Behram-beg: Konkurs za literarni rad o temi KO ČITA, TAJ VIDI I ČUJE

U sklopu programa obilježavanja 25 godina svoga postojanja a povodom Svjetskog dana knjige i zakona o autorskim pravima (23. april), JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli raspisuje

K O N K U R S za najbolji prozni literarni rad o temi:  KO ČITA, TAJ VIDI I ČUJE

Pravo prijave na konkurs je bez starosnog, stručnog ili nekog drugog ograničenja.

Za najbolji rad, koji ocijeni stručna komisija, JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli dodijelit će novčanu nagradu u iznosu od 200,00 KM.

Učesnici konkursa treba da svoje radove dostave najkasnije do 17. aprila 2018. godine na adresu:

JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli (za Konkurs) Solni trg broj 6 75000 Tuzla

Radovi moraju biti potpisani šifrom, a kandidati u posebnoj zatvorenoj koverti dostavljaju rješenja šifri i svoje lične podatke (ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail).

Druga mogućnost slanja radova je u elektronskoj formi (e-mail: [email protected]) pod šifrom, sa naznakom za Konkurs. U posebnom folderu potrebno je dostaviti lične podatke (ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail) i šifru.

Rezultati konkursa bit će objavljeni na facebook stranici JU Specijalna biblioteka ”Behrambeg” u Tuzli a autor najbolje ocijenjenog rada bit će posebno obaviješten.

NAPOMENA:
 Dostavljeni radovi ne vraćaju se autorima, a Biblioteka zadržava pravo njihovog parcijalnog ili potpunog korištenja uz obavezu navođenja imena autora.

S poštovanjem,
Admir Muratović, DIREKTOR

behrambeg.ba/konkursi/konkurs_2018.pdf

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top