Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > BH Telecom uputio javni poziv školama za dostavu spiska učenika koji nemaju pristup internetu

BH Telecom uputio javni poziv školama za dostavu spiska učenika koji nemaju pristup internetu

S ciljem nesmetanog odvijanja online nastave, BH Telecom pozvao je predstavnike osnovnih i srednjih škola da dostave podatke o učenicima koji trenutno nemaju omogućen pristup internetu, kako bi, u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima i mrežnim kapacitetima, omogućio pristup online nastavi što većem broju učenika, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju kompanije se navodi da je potrebno da se dostave naziv i adresa škole, broj telefona škole i e-mail adresa škole za kontakt te spisak s imenima i prezimenima učenika koji nemaju internet, njihove adrese stanovanja i telefone učenika/roditelja za kontakt.

E-mail adresa na koju predstavnici škola BH Telecomu dostavljaju navedene podatke, kao i eventualne upite, je [email protected]

Ovo je još jedna akcija kojom BH Telecom želi pružiti podršku školama i građanima kako bi im život u ovim okolnostima učinio lakšim.

Pristup i korištenje interneta koji bude omogućen djeci kao rezultat ovog javnog poziva biće besplatan dok traje situacija izazvana koronavirusom.

“Ostanimo povezani. Sad više nego ikad“, poručili su iz BH Telecoma.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top