
Bezglutenske bananine palačinke (samo 3 sastojka!)
Sastojci:
-
1 zrela banana
-
2 jaja
-
1/4 kašičice praška za pecivo (bez glutena)
-
Prstohvat cimeta ili vanilije (po želji)
-
Kokosovo ulje ili maslac za prženje
Priprema:
-
U zdjeli izgnječi bananu viljuškom dok ne postane glatka.
-
Dodaj jaja i (po želji) prašak za pecivo i cimet. Umuti sve dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
-
Na srednje jakoj vatri zagrij tavu s malo kokosovog ulja.
-
Kašikom izlij smjesu u male palačinke. Peci 1–2 minute s obje strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
-
Serviraj s omiljenim dodacima: svježim voćem, grčkim jogurtom, medom ili javorovim sirupom.
Bonus savjet: Ako želiš da budu još zasitnije, možeš dodati kašiku bademovog brašna ili samljevenih chia sjemenki.
Akos.ba