Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > BBI banka i Općina Novo Sarajevo: Stope za privrednike od 0,50 do 1,99 posto

BBI banka i Općina Novo Sarajevo: Stope za privrednike od 0,50 do 1,99 posto

Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo omogućile su povoljnu finansijsku liniju za privredne subjekte, koji posluju na području Novog Sarajeva. Tim povodom, Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo i Amer Bukvić, direktor BBI banke potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji.

Riječ je o zajedničkom projektu kojim je osigurana finansijska linija od tri miliona KM. Kompanije iz Novog Sarajeva sredstva iz ove linije mogu dobiti u BBI banci po veoma povoljnim, subvencionisanim stopama od 0,50 do 1, 99 posto.

„Projekt je pokrenut kako bi se olakšalo poslovanje privrednika, zadržala postojeća i otvorila nova radna mjesta. U saradnji sa BBI bankom Općina će subvencionisati dio profitne marže kako bismo poduzetnicima s naše općine olakšali poslovanje“, izjavio je načelnik Koldžo.

Direktor BBI banke Amer Bukvić istakao je kako privatno-javno partnerstvo ključno u ekonomiji jedne države.

„Ovaj model BBI banka već primjenjuje i u drugim općinama i pokazao se kao veoma uspješan. U ovim turbulentnim vremenima važno je da poduzetnicima ponudimo olakšice kako bi nastavili razvijati kapacitete i održali i povećali broj zaposlenih“, izjavio Bukvić. Dodao je kako

BBI banka nastoji pomoći privredi BiH i putem Sarajevo Business Foruma i otvaranju novih tržišta. Međunarodna investicijska konferencija ove će se godine održati 4. i 5. maja po sedmi put u Sarajevu i okupit će najznačajnije biznis lidere iz cijelog svijeta.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top