Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > Amina Nuhanović u Americi prikupila 90.000 dolara za žrtve poplava u BiH

Amina Nuhanović u Americi prikupila 90.000 dolara za žrtve poplava u BiH

Amina je, kako je ranije kazala za AA, došla na ideju da pokrene akciju pomoći za BiH pod nazivom “Bosnia flooding fund 2014”, u kojoj je do sada prikupljeno oko 90.000 dolara, odnosno oko 130.000 KM

  – Amina Nuhanović, porijeklom iz Rogatice u Bosni i Hercegovini, koja trenutno živi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), putem interneta organizovala je akciju prikupljanja pomoći za ugrožene građane BiH u majskim poplavama, u kojoj je prikupljeno oko 90.000 američkih dolara. Sredstva će uskoro biti upućena u BiH za pomoć ugroženim, javlja Anadolu Agency (AA).

Ona je putem internet stranice gofundme.com, na kojoj se mogu pokrenuti inicijative za pomoć ugroženima diljem svijeta, pokrenula akciju za prikupljanje novčane pomoći za poplavama pogođene stanovnike BiH.

Amina (27) je, kako je ranije kazala za AA, došla na ideju da pokrene akciju pomoći za BiH pod nazivom “Bosnia flooding fund 2014”, u kojoj je do sada prikupljeno oko 90.000 dolara, odnosno oko 130.000 KM.

“Kartu sam već rezervisala i krećem 14. jula za BiH. Kada tamo stignem sastat ću se sa nekim volonterima da završim planove kako bih utvrdila tačno mjesta i gradove u kojima ćemo podijeliti pomoć ugroženim porodicama. Sve što uradimo bit će dokumentovano i transparetno jer ću imati račune za sve što uradimo, za svaku potrošenu marku”, navela je ova Bosanka na internet stranici na kojoj se prikuplja novac za BiH.

Naglasila je kako su u akciju prikupljanja pomoći učestvovali bh. građani u dijaspori ali i drugi građani iz SAD-a, Evrope, Kanade i mnogih krajeva svijeta. Malo po malo na kraju je skupljeno skoro 90.000 dolara.

“Zamislili smo da to bude akcija na koju bi se odazvali samo ljudi porijeklom iz BiH, koji žive u tom američkom gradu. Željeli smo da na ovaj način pomognemo narodu u BiH koji je u vrlo teškoj situaciji nakon poplava. Odziv na našu akciju je bio ogroman i cijela akcija se kasnije proširila u mnoge mjesta i gradove, čak i u Evropu i Kanadu, odakle su mnogi građani iz BiH, ali i strani državljani učestvovali u doniraju novca za BiH”, kazala je Nuhanović dodajući kako je pokrenula akciju preko interneta jer je jednostavno nekako željela pomoći BiH.

Anadolija

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top