Islamske teme

Allahu moj dozvoli mi da uživam i osjetim slast namaza

Nedavno mi je došao jedan brat i podijelio mi svoje iskustvo iskušenja s namazom.

Rekao je da je imao iskušenje s namazom toliko da ga je to činilo tužnim i da bi dovio: “Allahu moj, dozvoli mi da uživam i osjetim slast namaza”.

On je kazao da se borio da klanja na vrijeme, a ponekad bi propustio namaz i to je potrajalo neko vrijeme. Jednog dana je osjetio trnce u bedru. I to je potrajalo sve dok mu cijela noga nije utrnula, a onda i cijela desna strana tijela. Nastavilo se neko vrijeme dok se nije proširilo na lijevu stranu lica. Nije više mogao raditi. Nije mogao više klanjati kako treba. Morao je otići doktoru.

“Doktori su provjerili moju kičmu i nerve, ali nisu pronašli ništa sve dok nisu uradili CT snimak.

Pronašli su da imam multipla sklerozu i, elhamdulillah, dobio sam lijekove s kojima sam oporavio 90 posto onoga što se paralizovalo”.

On kaže: “Tokom tog vremena i poslije… cijenio sam sposobnost kretanja. Blagodat zdravlja. Blagodat što sam mogao svoju glavu spustiti na tlo i klanjati Allahu. Cijenio sam svaki namaz, a sada sam pronašao slast namaza i cijenim svaki njegov trenutak”.

On dodaje: “Uzimamo zdravo za gotovo blagodati koje imamo, samo kad bismo ih imali na umu to bi nam pomoglo da budemo zahvalniji i da pronađemo slast koju tražimo”.

Molim Allaha da mu podari dobro zdravlje i da nama dopusti da uživamo i pronađemo slast namaza.

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisao: Hasib Nur

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba

Povezani članci

Back to top button