Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > AKOS organizovao novi u nizu seminara za mlade

AKOS organizovao novi u nizu seminara za mlade

U nedjelju 9.11.2014.godine u prostorijama svoje pridružene članice „Selsebil“- Živinice, Asocijacija za kulturu obrazovanje i sport-AKOS, organizovala je još jedan seminar u okviru svog godišnjeg programa edukacije mladih. Seminaru je prisustvovalo 50 mladih ljudi i to po 25 ispred „Selsebila“ i „Svitanja“, koji djeluje na prostoru sarajevske regije, a gosti predavači su bili ef. Mirsad Mešanović i prof. Adnan Ljevo.

Ovo druženje je trajalo 6 sati, a učesnici su mogli slušati mnogo zanimljivih tema o islamskim univerzalnim vrijednostima, koje imaju potencijala da pomognu, ukoliko se usvoje, svakom pojedincu da ojača svoj karakter i izgradi zdravu i moralnu ličnost. Kao takva, jedinka će učestvovati u moralnoj i kulturnoj obnovi društva, što je jako potrebno današnjim društvima širom svijeta. Prisutno je opće mišljenje da je pojava globalizacije i novih društvenih tokova, sa sobom donijelo udare na duhovnost i kulturne vrijednosti mnogih naroda. Ti moderni društveni tokovi poprilično utiču na mlade ljude koji su željni dokazivanja i napredovanja, međutim često se dešava da krenu u pogrešnom smijeru.

Ovaj seminar je imao za cilj, između ostalog i da pomogne mladima u njihovom razumijevanju sistema vrijednosti i ukaže na njihovu ulogu i obavezi očuvanja vjere i duhovnosti kao osnovnog elementa uspješnog i prosperitetnog društva.

Seminar je sadržavao blok odgovarajućih radionica, pored predavanja, čime su se uključili svi učesnici i dali svoj doprinos u davanju zaključaka seminara.

Slike sa seminara pogledajte OVDJE!

 

 

Akos.bA
 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top