Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Ako vas nagrada Handkeu vrijeđa, podržite Memorijalni centar Srebrenica-Potočari

Ako vas nagrada Handkeu vrijeđa, podržite Memorijalni centar Srebrenica-Potočari

Nakon što je novinar Media centra Islamske zajednice (IZ) Nedžad Abdić na svom Twitter nalogu pozvao korisnike ove društvene mreže da podrže rad Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, a kao odgovor na dodjelu Nobelove nagrade kontroverznom austrijskom piscu Peteru Handkeu, brojni korisnici Twittera odgovorili su na ovaj poziv vrlo ozbiljno i konkretno.

Na račun Memorijalnog centra već su počele pristizati uplate, a njegov direktor Emir Suljagić na svom Twitter nalogu objavio je dokaz o jednoj od uplata koje su pristigle u njegov inbox.

Uplata.jpg - Ako vas nagrada Handkeu vrijeđa, podržite Memorijalni centar Srebrenica-PotočariSuljagic twitter.jpg - Ako vas nagrada Handkeu vrijeđa, podržite Memorijalni centar Srebrenica-Potočari

I potpredsjednik Republike Srpske (RS) Ramiz Salkić pozvao je na podršku Memorijalnom centru.

-Memorijalnom centru ne treba sadaka, već je naša obaveza da podržimo njegov rad, kazao je Salkić gostujući u emisiji Radija BIR “O tome se priča”.

Podržati Memorijalni centar možete na sljedeći način:Instrukcije.jpg - Ako vas Handke vrijeđa, podržite Memorijalni centra Srebrenica-PotočariInstrukcije za uplatu

saff.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top