Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Adnan Chilwan, direktor Dubai Islamic Bank jedan od govornika na SBF-u

Adnan Chilwan, direktor Dubai Islamic Bank jedan od govornika na SBF-u

Dubai Islamic Bank ima svoje podružnice u Pakistanu, Indoneziji, Sudanu i Keniji i jedan su od dioničara Bosna Bank International (BBI) u BiH.

Dr. Adnan Chilwan, direktor Dubai Islamic Bank Group (DIB), jedne od osnivača i dioničara Bosne Bank International, potvrdio je svoj dolazak na deseti jubilarni Sarajevo Business Forum 2019.

Chilwan je bio uvaženi gost i na jednom od prethodnih Sarajevo Business Foruma, a ove godine će biti i jedan od govornika na sesiji „Održivi razvoj i uloga liderstva“. Funkciju direktora Dubai Islamic Bank Group obavlja od 2013. godine, a već 2015. je bio nominovan za najboljeg CEO-a u eminentnom takmičenju CEO Awards , koji se organizuje od strane magazina Finance Monthly.

Dubai Islamic Bank je osnovana 1975. godine i prva je banka na svijetu koja je usvojila sve islamske zakone bankarstva i predstavlja jednu od najvećih banaka na teritoriji Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kao takva, osvojila je mnoge prestižne nagrade za svoje poslovanje, između ostalog i za investicijsko bankarstvo.

Aktiva Dubai Islamic Bank zaključno sa prošlom godinom iznosila je 105 miljardi KM i tri puta je veća od aktive cjelokupnog bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini.

U istom periodu, neto dobit Dubai Islamic Bank iznosila je 1.9 milijardi KM, što je šest puta više od neto dobiti bankarskog sektora u BiH.

Inače, Dubai Islamic Bank ima svoje podružnice u Pakistanu, Indoneziji, Sudanu i Keniji i jedan su od dioničara Bosna Bank International (BBI) u BiH.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top