Studenski recepti: Hrskavi file ribe i kremasta kupus salata
Vrijeme pripreme: 10 minuta Vrijeme pečenja: 10 minuta Za 2 osobe
Sastojci:
- 300 g fileta ribe po želji
- 5 velikih kašika oštrog brašna
- 2 jaja
- 5 velikih kašika prezli
- 3 velike kašike sjemenki po želji (bijeli sezam, crni sezam, sjemenke suncokreta, sjemenke lana, sjemenke buče i sl.)
- pola glavice crvenog kupusa
- 1 pakiranje Dukat Brzo&Fino kiselog vrhnja 200 g
- 1 kašika majoneze
- 2 male kašike soli
- 1 mala kašika mediteranske mješavine začina
- 3 velike kašike ulja
Priprema:
Ribu posolite. Jaja razmutite i dodajte mediteransku mješavinu. U jedan tanjur pomiješajte prezle sa željenim sjemenkama. Dodajte brašno u tanjur. Kupus izrendajte.
- Korak
Ribu uvaljajte u brašno pa u jaja i na kraju u mješavinu krušnih mrvica i sjemenki. Pripremljene riblje filete slažite u tanjur sa strane.
- Korak
Zagrijte ulje u tavi pa smanjite vatru. Dodajte pripremljene riblje filete pa pecite po 2 minute sa svih strana. Pripremljenu ribu odložite na ubrus ili salvetu kako bi se upio višak ulja.
- Za to vrijeme pomiješajte izrendani kupus sa pola male kašike soli, dodajte vrhnje i majonezu pa dobro pomiješajte.
Dobar tek!
Akos.ba