Uncategorized

Pogledajte kako je u Cazinu dočekan ramazan

[logo-slider]Povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, Grad Cazin, Medžlis IZ Cazin i džemat Stara medresa organizovali su manifestaciju pod nazivom „Ramazanski vlakić“ koja je okupila nekoliko stotina mališana koji su s ramazanskim kandiljima u rukama prošetali gradom, a zatim skupa dočekali akšam i nastupanje mjeseca ramazana.

“Vaše okupljanje u ovako velikom broju pravi je pokazatelj da najdražeg gosta u godini u Cazinu zaista dočekujemo srcem i s velikom radošću. Molim Uzvišenog Allaha da nam u ramazanu podari dobro zdravlje i istu ovu radost koja će nas približiti Njemu, učiniti boljim ljudima i članovima zajednice i da Bajram dočekamo isto ovako radosni u još većem broju“, kazao je Said-ef. Mujakić, glavni imam Medžlisa IZ

Članovi KUD-a „Hasan Mujezinović“ pobrinuli su se za još jedan dašak tradicije u cijelom programu predvodeći ramazanski karavan u narodnim nošnjama i s talambasom. Nakon zajedničkog odbrojavanja do nastupanja akšama, skupa s akšamski ezanima kojis u se zaorili sa cazinskih džamija, najmlađi su upalili svoje ručno rađene kandilje, a nakon svega i zajedno otpjevali pjesmu o ramazanu.
Prelijepa ramazanska atmosfera, radost na licima djece i roditelja, ali i organizatora programa, potvrdili su da je urađen dobar i vrijedan posao i da je najdraži gost u godini itekako dobro došao u naš grad.

Povezani članci

Back to top button