Brzo&Fino orange-mocha rolnice
Priprema:
25 min.
Kuhanje:
15 min.
Serviranja:
16 serviranja
Sastojci:
4 jajeta
3/4 šolje šećera
3 kašike Dukat maslaca, rastopljenog
1 kašika naribane narančine korice
1 1/3 šolje svenamjenskog brašna
1 kašičica praška za pecivo
šećer u prahu
1 kašika instant kafe
1 kašičica ekstrakta vanilije
2 šolje Brzo&Fino vrhnja za šlag
1/3 šolje šećera u prahu za glazuru
čokoladne mrvice za ukras
Priprema:
Zagrijte rernu na 180°C. U pleh veličine cca. 43x28cm stavite papir za pečenje.
U velikoj zdjeli električnim mikserom umutite jaja, šećer, maslac i narančinu koru, da se svi sastojci dobro sjedine i šećer otopi u potpunosti. U drugoj zdjeli umutite zajedno brašno i prašak za pecivo i umiješajte mikserom u smjesu od jaja, na laganoj brzini. Koristeći lopaticu, izlijte masu u pleh, poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta, ili dok se tijesto, kada ga lagano dodirnete, ne vraća nazad. Ostavite da se malo ohladi.
Na veliku krpu pospite šećer za glazuru. Nožem odvojite rubove tijesta iz pleha i okrenite ga na krpu. Pažljivo odvojite papir. Uvaljajte zajedno s krpom tijesto u rolnu i ostavite ga nakratko sa strane sa krajnjim rubom prema dolje.
U međuvremenu, u maloj zdjeli, mutite instant kafu i vaniliju dok se kafa ne otopi. U velikoj zdjeli, pomoću električnog miksera, umutite Brzo&Fino vrhnje za šlag sa šećerom za glazuru, dok masa ne postane kruta. Lopaticom lagano prespite smjesu u rastopljenu kafu i nježno izmiješajte.
Razvijte kolač i namažite s dvije trećine smjese pripremljene kreme, ostavljajući nenamazano oko 2,5cm na kraju. Zatim, bez krpe, zamotajte kolač u rolnu, sa rubom okrenutim na dolje i stavite je na pladanj za posluživanje. Preostali krem namažite preko rolne i ukrasite čokoladnim mrvicama.
Pokrijte lagano i stavite u frižider najmanje 3 sata.
akos.ba