Brzo&Fino puretina sa čipsom od sira
Priprema:
20 min
Kuhanje:
20 min
Serviranja:
2 porcije
Sastojci:
30g sitno narendane gaude
30g grubo narendane gaude
2 kašike Dukat putera
300g purećih kotleta
so i biber
1 češanj bijelog luka
250g gljiva po izboru
60ml Brzo&Fino vrhnja za kuhanje, Lagano
180g rukole ili mladog špinata
Priprema:
Zagrijte rernu na 220°C. U tepsiji, obloženoj papirom za pečenje, oblikujte od sitno rendanog sira 2 okrugle pločice/čipsa. Pecite 5 minuta ili dok ne postanu hrskavi pa pustite da se ohlade.
Smanjite temperaturu u rerni na 160°C. U tavi otopite maslac. Na visokoj temperaturi, kratko prepecite puretinu, otprilike 2 minute sa svake strane. Začinite solju i biberom. Puretinu prebacite u tepsiju nastavite da je pečete u rerni dok pripremate sos.
U tavi, gdje se pržila puretina, propržite bijeli luk i gljive. Začinite biberom, pospite Brzo&Fino Laganim vrhnjem za kuhanje i krupno narendanom gaudom. Miješajte dok se sir ne otopi. Servirajte puretinu prelivenu sosom od gljiva na salati od rukole i ukrasite zapečenim pločicama sira.
akos.ba